Heliga Koranen

Ordförråd, Skrifter, Tolkning

Hur Plantera DahliaknLar I Kruka?

Hur Plantera DahliaknLar I Kruka
Lyckas med dahlior och dahliaknölar För tidigare blomning och en starkare planta rekommenderar vi förodling av dahliaknölar.

Fyll kruka eller plastpåse som passar knölens storlek med jord Lägg ner dahliaknölen och fyll på med 5-10 cm jord Vattna endast försiktigt tills du ser att skotten börjat växa vilket kan ta från någon upp till flera veckor. Ställ ljust och svalt (optimal temperatur är 15 grader).

Börja i mars-april lite beroende på växtzon. Om du saknar en sval och ljus plats att förvara plantan på tills du kan plantera ut så ska du vänta med att börja förodla till några veckor innan sista nattfrost. Du kan odla dahlia på friland eller kruka. Vi säljer ettåriga dahliaknölar av storlek I (första sortering). Här hittar du hela Klostras sortiment av, Fler odlingsråd hittar du nedan.

Hur planterar jag Dahliaknölar i kruka?

Sätt knölarna i krukor på våren när frostrisken är över. Du kan också sätta dem i krukor i ett varmt uterum i mars–april för tidigare och längre blomning. Lägg gärna ett lager lecakulor i botten på krukan för bra dränering innan du fyller på med planteringsjord och sätter ner lökarna.

Hur ska man plantera Dahliaknölar?

Så här planterar man dahliaknölar på bästa sätt Jag tycker knölarna av dahlia som jag köpt ser skrumpna ut. Är de verkligen ok? Och hur planterar man dem bäst? Hälsar Alana Hur Plantera DahliaknLar I Kruka Man kan lätt tro att de där skrumpna knölarna verkligen är utkasserade. Men de uppsvällda na vatten- och näringsreserver och det är därför naturligt att de är skrumpna och taniga på våren. Det viktiga är att plantan har små skottanlag i knölvecken. De syns antingen som små ljusröda knoppar, eller ljusa utväxter om de börjat gro.

Ibland sitter en bit av fjolårets stam kvar. Den är förbrukad och ofta lite mjuk. I varma trakter kan dahlian planteras ut direkt på växtplatsen i en varm och mullrik jord på solig plats. Annars förodlas knölarna i kruka eller flera tillsammans i en större låda. Dahliaknölen trivs att planteras ganska grunt, 3-5 cm under marken.

Fördriv på en sval, 12-15 grader, och ljus plats. Håll jorden lite fuktig och plantera ut i landet när frostrisken är över. Sprid ut knölar och rötter i planteringsgropen. Mycket näring och vatten under hela växtperioden är idealet för denna annars lättodlade växt som ger massor av exotiska blommor under hela sensommaren.

Hur många knölar dahlia i en kruka?

Dahlior i krukor, urnor –

Krukor och urnor kräver mer jobb med gödning och vattning än om de planteras i blomsterland men är snygg och trevligt. Det gör att dahlior kan odlas på altaner, balkonger, uteplatser, entreér och trappor. Dahlior kan även pryda sin plats i soligt läge under träd, stensatta eller grusade ytor där inte rabatter kan grävas, Om du inte har odlat i krukor förut rekommenderar jag att börja med de lägre sorterna för det är enklare att göda och vattna. De stora och höga kräver ofta uppbindning för att inte blåsa omkull eller brytas sönder. Ju större blommor och högre de är desto mer vatten krävs precis när de behöver mer om de ska bli frodiga och fina. Ju större kruka eller urna desto lättare att vattna då de har mer rötter och jord. Det är svårt att ge exakta mått på storlek på urnor och krukor för en del kommenterar att de har haft dahlior i små krukor i många år och att de är jättefina. På det brukar jag svara att de är duktiga med gödning och vattning, för så lätt är det inte. En generell rekommendation är att ha minst 25 cm i diameter på krukor för låga dahlior och minst 40 cm i diameter för höga dahlior. Det är bäst att bara ha en dahlia i varje kruka, men med små låga dahlior och en stor urna kan 3 eller 5 dahlior få plats. Det går dock inte att plantera en stor dahlia i mitten med lägre runt, för den höga breder ut sig och kväver de små. För god dränering i krukan eller urnan är det bra med lecakulor, tegelkross eller något annat i botten som släpper igenom överflödigt vatten. En professionell blomsterjord eller u-jord är värt att investera i då dahliorna ska växa där hela säsongen. Använd vattenhaltsmätare för bra vattning, se vattning nedan. Om ni missat vattningen en varm och solig dag och bladen hänger neråt är dahlior bra på att piggna till igen och dör inte som en del andra blommor gör, men några gula blad längst ner kan det bli att ta bort.

Vilken jord ska man plantera Dahliaknölar?

Plantera ut dahlia. När frostrisken är helt över, plantera ut i väl gödslad jord i kruka eller rabatt. Dahlian vill ha mycket ljus, näring och en lucker och fin jord.

När Förodla Dahliaknölar i kruka?

För att dahlian ska blomma tidigare samt bättre stå emot den spanska skogssnigeln, rekommenderar jag förkultivering av dahliaknölarna. Mars-april är en bra tid att väcka knölarna till liv.

Hur lång tid tar det för Dahliaknölar att gro?

Dahlian har kommit att bli en av trädgårdens mest uppskattade blommor hos de flesta. Den är generös i sitt blommande och finns i de mest uppseendeväckade storlekar, färgexplosioner och utformningar. Vilken är din favorit? När du får dina Dahlior bör du förvara dem torrt, svalt och luftigt, tills de kan planteras.

De ligger i kylförvar fram tills de lämnar vårt lager och är oftast kvar i vintervila när du får dem. Att de då ännu inte visar några skott (ögon) är helt normalt. Knölarna kan antingen förkultiveras eller planteras ut direkt när vädret tillåter. Dahlior som förkultiveras inomhus i mars/april för utplantering i maj/jun får lite längre blomtid.

Plantera i krukor eller genomskinliga plastpåsar, använd vanlig planteringsjord. Ställ dem ljust och svalt, vattna sparsamt vid planteringen. Vattna sedan inte förrän du ser små skott, eller sugrötter i plastpåsarna. Det kan ta upp till 6 veckor för dahlior att gro.

Måste Dahliaknölar grävas upp?

Dahlior är känsliga mot frost och klarar inte av att övervintra i rabatten utan måste grävas upp och förvaras på en frostfri plats.

See also:  NR Kan Man Plantera Sticklingar Palettblad?

Hur stor kruka till en dahlia?

Planteringsråd för dahlior Nu kan du förboka höstlök för leverans i höst. Vi skickar höstlök inom hela Sverige! Nu kan du förboka höstlök för leverans i höst. Vi skickar höstlök inom hela Sverige! Hur Plantera DahliaknLar I Kruka April 7, 2021 Maja Axelsson Dahlior är tacksamma och lätta att odla. Vill du ha en tidigare blomning kan du förkultivera dahlian i april. Du kan så klart plantera ut dina dahliaknölar direkt i rabatten så snart risken för frost är över men genom att börja förgro dem inomhus så får du en tidigare blomning och kan njuta av dess blomsterprakt några veckor extra under sommaren.

Fyll en stor kruka, låda eller hink med lätt fuktig planteringsjord. Se till att det finns dräneringshål i botten. Placera knölen försiktigt i krukan och ställ ljust och svalt, ca 12-15 grader. När knölen vaknat och små gröna skott börjat växa kan man ge lite mer vatten. Då vårljuset inte är tillräckligt är det en god idé att investera i en bra växtbelysning annars riskerar plantan att bli svag och gänglig. Dahlian blir tätare och knubbigare om den toppas när den är ca 15 cm hög och har ett par omgångar blad, för då förgrenar den sig och man får fler blommande stjälkar. Sköt plantan som en krukväxt tills risken för frost är över och du kan plantera ut plantan i rabatten eller flytta ut krukan utomhus. Om du planterar dahlian i rabatt ska den sättas ca 10 cm djupt ner i jorden. Om du vill odla din dahlia i kruka så ska krukan ha en rejäl volym, ca 40-50 liter är lagom. Gödsla och vattna regelbundet under säsongen. Höga sorter kan behöva stöd. Tryck ner en bambupinne intill när du planterar som du senare kan binda upp plantan till. Putsa bort överblommande blommor under hela säsongen så fortsätter dahlian att producera blommor långt in på hösten. Efter första frostnatten är det dags att gräva upp dahliaknölen ur rabatten. Klipp av plantan några centimeter ovan jord och förvara knölen i en låda med t ex torv på frostfritt ställe, mörkt och svalt.

Lycka till På bild: Dahlia ’Labyrinth’ Filed in:, : Planteringsråd för dahlior

Hur stor kruka vill dahlia ha?

Odla dahlior i kruka – Välj en kruka som är minst 30-40 cm, den mindre för lågväxande dahlior och den större för högväxande. F örbered stöd till högre plantor. Plantera direkt i det kärl där de ska växa. Använd välgödslad urnjord i botten och såjord upptil.

Hur länge ska Dahliaknölarna ligga i vatten?

Förodla dahliaknölar inför säsongen – blötlägg ett dygn 31 mars, 2018 31 mars, 2018 Hur Plantera DahliaknLar I Kruka Jag har nu fått ner mina dahliaknölar i jord här hemma. Äntligen! Väntar dock på två blandpåsar från Zetas som verkar fastnat ordentligt i posten. Här är de jag investerat i från Träslövs Trädgård. Cafe au Lait, Sellwood Glory, Arabian Nights & Creme de Cassis. Hur Plantera DahliaknLar I Kruka Av Lars-Johan som driver så får jag alltid de bästa trädgårdsråden. Du följer väl honom för inpiration och kunskap inom trädgårdar på Instagram? Kolla den här Man kan blötlägga knölarna ett dygn innan plantering, då drar de åt sig lite vatten och liksom ”sväller upp” eftersom en del rötter är hårt ihoptorkade som russin i roten.

Misstaget som många gör sedan, när man lagt dom i jord, är övervattning! Vilket leder till att dom små sköra första rottrådarna som kommer ut i en alldeles för blöt torv, helt enkelt ruttnar. Så lagom lite fuktigt i jorden är bäst i början innan bladen visar sig och det börjar växa till sig. Då ökar man vattningen.

Lars-Johan brukar också använda en luftig yrkesodlarjord till förgroning, (finns att köpa i butik), av en dahliaknöls första försiktiga sugrötter som skall växa ut. Detta istället för en alltför finmald svart planteringsjord som lätt blir kompakt när man vattnar upp den, detta leder ofta till syrebrist som missgynnar tillväxten. Hur Plantera DahliaknLar I Kruka Så nu har jag låtit mina knölar ligga i vatten och sedan planterat dem i olika kärl ute i trapphuset, Längtar efter attsmå blad ska kika upp genom jorden och efter att fylla våra blomlådor med mängder av dahlior i sommar. Kika in hos och för fantastisk dahlia-inspiration. : Förodla dahliaknölar inför säsongen – blötlägg ett dygn

Kan man förvara dahlia i kruka?

Dahlia i kruka – vinterförvaring – Om du odlar dahlia i kruka kan du övervintra dem i den. Ställ hela krukan frostfritt, svalt och mörkt. Du kan också ta upp hela jordklumpen och ställa i en papperspåse eller trälåda. Eller, om du inte har plast nog, gräv upp dem och gör precis som med knölar som vuxit i jorden i rabatten trädgårdende man odlar i kruka och har gott om plats, kan man övervintra hela krukan alternativt ställa hela rotklumpen i en papperskasse, svalt, mörkt och frostfritt. Hur Plantera DahliaknLar I Kruka På Impecta Fröhandel delar vi gärna med oss av vår kunskap. Här samlar vi jordnära artiklar om odling och frösådd samt utvalda sorter som vi lyfter fram lite extra under rubriken Veckans frösort. Välkommen till Jordnära – tankar och tips för odlarvänner. Redan de silverskimrande knopparna är dekorativa. Innanför ligger florstunna kronblad noggrant vikta i lager på lager. När knoppen brister vecklas de graciöst ut till en överdådig jättevallmo. De dubbla kronbladen fångar blicken med en intensivt rödorange färg i tjusig kontrast till blommans blåsvarta mittpunkt. Moroten är något av en ambassadör för färgen orange. Säg morot och alla ser en orange rotsak framför sig. Säg morotsfärgad och alla tänker sig en orange kulör. I matlagning bidrar moroten till såväl fina smaker som dekoration på tallriken − den är en uppskattad klassiker i köket.

Men ibland önskas också något nytt, spännande och trendigt. Det är då sommarmorot ’Purple Dragon’ kliver fram i rampljuset och blir kockens favorit. Innanför det purpurröda skalet gömmer sig ett guldfärgat fruktkött som in mot kärnan ljusnar till gult. Smaken bjuder på en söt, fyllig och nästan lite kryddig upplevelse.

’Purple Dragon’ är enkel att odla, glädjefull att skörda och delikat att äta. Wasabi bjuder på intensiva, exotiska smaker − roten är en omistlig ingrediens i det japanska köket. Växten har tusenåriga anor i Japan där bönderna lärt sig att tygla denna synnerligen krävande kålört. En enkel genväg till, kanske inte den äkta varan men likväl intensiva och spännande smaken är odling av Wasabirucola ’Wasabi’. I kökslandet ligger knotiga små frön till gul rödbeta ’Golden Eye’. Varje dag vattnas jorden för att hålla fröerna fuktiga. Solen steker den försommarvarma jorden och snart inleds ett skådespel som ingen ser då en blek grodd spränger igenom fröskalet. Än så länge är allt litet och sårbart, jorden utgör ett välkommet skydd mot starkt ljus, vind och stötar.

När grodden skjuter upp ur marken har den fått en liten rot att hålla fast sig i. Först utvecklas hjärtbladen, som förser den unga plantan med näring. Snart syns den första välsmakande blasten. Med tid och omvårdnad växer välsmakande guldgula rötter till sig under mark och dekoreras inuti likt årsringar på ett träd.

Naturen är fängslande. : Dahlia på vintern – gräv upp

See also:  Hur Djupt Ska Man Plantera PSkliljor?

Hur många Dahliaknölar behöver man?

4-5 DAHLIAKNÖLAR ÄR LAGOM I EN PALLKRAGE – I en pallkrage med måtten 120×80 cm får man plats med ungefär 4-5 dahliaknölar, beroende på hur stora dahliasorter man väljer. Om man endast har en pallkrage till sitt förfogande råder jag dig att satsa på lite olika sorter för att få skörd under så lång tid som möjligt. Wizard of Oz, perfekt i pallkrageodling!

Hur mycket ska man toppa dahlia?

HUR TOPPAR JAG MINA DAHLIOR? Det mest optimala är att toppa när plantan blivit cirka 15 cm hög. Har nu plantan blivit betydligt högre än 15 cm så behöver ni inte oroa er!

Kan dahlior stå i skugga?

Dahlian kan användas som en sommarblomma bara för en säsong eller sparas för flera säsonger. I handeln på våren finns både frösådda sommardahlior och rotknölar av dahlia för utplantering. Dahlian kan planteras och odlas både i stora krukor och i rabatter.

Det går bra att ha även de lite större dahliorna på balkong om de planteras i stora krukor. Dahliorna finns i många olika färger och former. Dahliorna klassas efter blommornas utseende och det finns många olika spektakulära former och storlekar där de största är över 25 cm i diameter. Dahlia odlas vanligen från knölar men kan även köpas som frösådda plantor på våren, de senare benämns ofta sommardahlia och är ofta lite lägre sorter men botaniskt skiljer de sig inte och de kan också bilda knölar efter säsongen.

Dahlia planteras på en solig plats men lite skugga under delar av dagen fungerar också. Dahliorna planteras i U-jord som är en näringsrik och vattenhållande jord. Rabattjorden i trädgården jordförbättras med R-dress innan utplantering eller som dressjord ovanpå rabatten.

Dahlian växer kraftigt och behöver rätt mycket utrymme. Planteringsavstånd i rabatt ca 50 cm för de stora sorterna. Dahlia är lätt att sköta och behöver bara ha jämn tillgång till vatten och en välgödslad jord. För dahlior som odlas i kruka är det bra om de regelbundet gödslas med flytande växtnäring så som Växtnäring Grönska eller Ansvarsfull+ Blomnäring,

När knölarna plockas fram på våren tas skrumpna och mögliga delar bort. Plantera direkt i rabatten eller förodla inomhus i krukor i U-jord, Dahlia förökas med frö, delning eller med sticklingar. Fröna sås tidigt på våren och förkultiveras inomhus. Även knölarna kan man driva inomhus från ca två månader innan utplantering.

Utplanteringen måste ske när risken för frost är över eftersom dahlia är mycket frostkänslig. Dahlian kan toppas när skotten är ca 15-20 cm för att få en buskigare växt och rikligare blomning. Delningen görs på hösten när knölarna grävs upp eller på våren när de ska sättas. Se till att det finns ’ögon’ kvar ovanför rotknölen så att dahlian kan bryta med nya skott.

Ta bort alla smårötter. Sticklingar kan tas på våren när man börjar driva knölarna, skär av ett skott nedanför jorden och plantera i S-jord, Sticklingar kan även tas när plantorna kommit igång och växa, även från fröplantor, ta toppsticklingar och sätt direkt i S-jord.

 1. På hösten när bladverket frusit ner grävs knölarna upp, skär av stjälkarna ner till 5 cm, låt sen knölarna torka någon vecka.
 2. Var noga med att märka upp knölarna noga när de grävs upp! Knölarna är förvillande lika.
 3. Ta bort skadade, sjukdomsangripna knölar och bädda sedan ner dem i lätt fuktad Solmull naturtorv,

Förvara knölarna så svalt som möjligt, 4-6 grader, utan risk för frysgrader. Om du sparar rotknölar av dahlia: Ta bilder av dahliorna på sommaren och anteckna även höjden, koppla ihop anteckningarna med märkningen av rotknölarna på hösten eftersom det är svårt att avgöra vilken sort det är på våren när de ska planteras ut!

När ska man plantera ut Dahliaknölar?

Odlingstips Dahlior Många har hört att det är svårt odla dahlior, men det vill vi påstå att det inte är om man gör på rätt sätt. Du kan odla dahlior både i kruka och på friland och alltså både i trädgård och på balkong. Dahlior är en tämligen anspråkslös knöl och faktiskt lättskött.

 • Dahlior kan dock inte överrvintra i jorden här i vårt svenska klimat och därför måste man gräva upp sina dahliaknölar för att förvara dem frostfritt under vintern och fram tills frostnätterna försvunnit.
 • Plantering Innan du planterar dahliaknölarna rekommenderar vi att platsen har grundgödslats.
 • Du skall även gödsla vid själva planteringstilfället och ytterligare ett par gånger under säsongen.

I september är det tid för knölarna att avmogna och då skall man inte gödsla. Vårt förstahandsval är kogödsel, men det går även bra med andra vanliga NPK-blandningar. Vanlig planteringjord går utmärkt att plantera i. Var skall man plantera? I sol eller halvskugga.

 1. Mest blomning får man i ett soligt läge, men blommorna kan hålla längre om de står lite skuggigare.
 2. Vattning Vattna dahliorna regelbundet så blommar de extra rikligt.
 3. Det är extra viktigt att tänka på vattna regelbundet vattna man odlar dahlior i kruka.
 4. Under säsong För att förlänga blomningen och förhöja utseendet på dahliaplantan skall du klippa bort överblommade blommor.
See also:  Vilka VXter Kan Man Plantera På HöSten?

De lite högre dahliasorterna behöver ofta stöd. Placera en pinne inne vid knölen redan vid planeringen på dessa sorter, då är det lättast. Kvalitet på knölar Kontrollera så att knölen är fast och hård. Knölen får inte vara mjuk och svampig men inte heller torr och lätt.

Vinterförvaring Tänk på att märka knölarna när ni tar in dem för vinterförvaring – det är omöjligt att se vilken sort som är vilken bara på knölen. Eftersom dahliorna inte är frosttåliga måste man se till att vinterförvara knölarna på ett bra sätt. Knölarna skall förvaras svalt och mörkt, frostfritt är ett måste.

Lägg dem i en låda med spån, torv eller strimlat papper.Tänk på att titta till knölarna då och då så att det inte kommer mögel på dem. Det sprids lätt. Odlar du i kruka kan du ställa in hela krukan. Förodling av dahliaknölar Blomningen kan skyndas på några veckor om du väcker dahliaknölarna lite tidigare odh förodlar dem.

 • Dessutom klarar de sniglarna bättre om de hunnit komma igång lite innan man sätter ut dem.
 • April brukar vara en bra tid för att ta fram knölarna och plantera dem i jord.
 • Du kan plantera dem direkt i krukor, men man kan också förgro dem i plastpåsar.
 • Skadedjur Tyvärr gillar även sniglar Dahlior.
 • Se till att göra vad du kan för att hålla dem borta! Tipsa oss och andra odlare Vill du dela med dig av dina bästa tips och bilder från dina dahlior? Du får gärna skriva på som besöks av tusentals intresserade trädgårdsmänniskor.

: Odlingstips Dahlior

När Förodla Dahliaknölar i kruka?

För att dahlian ska blomma tidigare samt bättre stå emot den spanska skogssnigeln, rekommenderar jag förkultivering av dahliaknölarna. Mars-april är en bra tid att väcka knölarna till liv.

När ska man plantera sina Dahliaknölar?

Lyckas med dahlior och dahliaknölar För tidigare blomning och en starkare planta rekommenderar vi förodling av dahliaknölar.

Fyll kruka eller plastpåse som passar knölens storlek med jord Lägg ner dahliaknölen och fyll på med 5-10 cm jord Vattna endast försiktigt tills du ser att skotten börjat växa vilket kan ta från någon upp till flera veckor. Ställ ljust och svalt (optimal temperatur är 15 grader).

Börja i mars-april lite beroende på växtzon. Om du saknar en sval och ljus plats att förvara plantan på tills du kan plantera ut så ska du vänta med att börja förodla till några veckor innan sista nattfrost. Du kan odla dahlia på friland eller kruka. Vi säljer ettåriga dahliaknölar av storlek I (första sortering). Här hittar du hela Klostras sortiment av, Fler odlingsråd hittar du nedan.

När ska man plantera ut Dahliaknölar?

Odlingstips Dahlior Många har hört att det är svårt odla dahlior, men det vill vi påstå att det inte är om man gör på rätt sätt. Du kan odla dahlior både i kruka och på friland och alltså både i trädgård och på balkong. Dahlior är en tämligen anspråkslös knöl och faktiskt lättskött.

 • Dahlior kan dock inte överrvintra i jorden här i vårt svenska klimat och därför måste man gräva upp sina dahliaknölar för att förvara dem frostfritt under vintern och fram tills frostnätterna försvunnit.
 • Plantering Innan du planterar dahliaknölarna rekommenderar vi att platsen har grundgödslats.
 • Du skall även gödsla vid själva planteringstilfället och ytterligare ett par gånger under säsongen.

I september är det tid för knölarna att avmogna och då skall man inte gödsla. Vårt förstahandsval är kogödsel, men det går även bra med andra vanliga NPK-blandningar. Vanlig planteringjord går utmärkt att plantera i. Var skall man plantera? I sol eller halvskugga.

Mest blomning får man i ett soligt läge, men blommorna kan hålla längre om de står lite skuggigare. Vattning Vattna dahliorna regelbundet så blommar de extra rikligt. Det är extra viktigt att tänka på vattna regelbundet vattna man odlar dahlior i kruka. Under säsong För att förlänga blomningen och förhöja utseendet på dahliaplantan skall du klippa bort överblommade blommor.

De lite högre dahliasorterna behöver ofta stöd. Placera en pinne inne vid knölen redan vid planeringen på dessa sorter, då är det lättast. Kvalitet på knölar Kontrollera så att knölen är fast och hård. Knölen får inte vara mjuk och svampig men inte heller torr och lätt.

 • Vinterförvaring Tänk på att märka knölarna när ni tar in dem för vinterförvaring – det är omöjligt att se vilken sort som är vilken bara på knölen.
 • Eftersom dahliorna inte är frosttåliga måste man se till att vinterförvara knölarna på ett bra sätt.
 • Nölarna skall förvaras svalt och mörkt, frostfritt är ett måste.

Lägg dem i en låda med spån, torv eller strimlat papper.Tänk på att titta till knölarna då och då så att det inte kommer mögel på dem. Det sprids lätt. Odlar du i kruka kan du ställa in hela krukan. Förodling av dahliaknölar Blomningen kan skyndas på några veckor om du väcker dahliaknölarna lite tidigare odh förodlar dem.

 1. Dessutom klarar de sniglarna bättre om de hunnit komma igång lite innan man sätter ut dem.
 2. April brukar vara en bra tid för att ta fram knölarna och plantera dem i jord.
 3. Du kan plantera dem direkt i krukor, men man kan också förgro dem i plastpåsar.
 4. Skadedjur Tyvärr gillar även sniglar Dahlior.
 5. Se till att göra vad du kan för att hålla dem borta! Tipsa oss och andra odlare Vill du dela med dig av dina bästa tips och bilder från dina dahlior? Du får gärna skriva på som besöks av tusentals intresserade trädgårdsmänniskor.

: Odlingstips Dahlior