Heliga Koranen

Ordförråd, Skrifter, Tolkning

NR Kan Man Plantera Ut SockeräRtor?

Faktaruta

Kategori: Grönsak
Procent grobarhet (ca): 80%
Lägsta grotemperatur (°C): 5
Plantavstånd (cm): 7
Radavstånd (cm): 45

ё 15

När kan man sätta ut sockerärtor?

Sockerärtor – odla dina egna | Växtguide från Plantagen Det är inte svårt att så sockerärt hemma i trädgården. Det enklaste sättet att är att vårså direkt på friland när jorden reder sig. April en bra månad att börja så på, grodden av klassiska socker- och brytärtor sker redan vid 5 plusgrader.

Hur sent kan man sätta sockerärtor?

Sockerärter i kall jord – Sockerärter har frön som är ganska tåliga och de gror dessutom när det bara är några grader i jorden. I vissa tabeller anges 5 grader som lägsta temperatur då sockerärterna gror. Den lilla nya plantan är inte heller helt livrädd för kyla och klarar några frostnätter under fiberduk utan problem.

 • Min taktik sedan några år tillbaka är att så några rader sockerärter i januari-februari i tunnelväxthuset.
 • De brukar gro i slutet av februari-början av mars och ger sedan skörd i maj.
 • Det är helt fantastiskt att starta försommaren med sockerärter i tunnelväxthuset.
 • En av de bästa sakerna med vintersådda sockerärter är att det ger en rejäl trädgårdsboost till barnen.

De smyger omkring här och letar ärter och blir peppade både till att vara ute och att äta ärter och annat som växer i landen. Jag älskar att se deras glädje över grönt och att se deras små händer pilla ärter i eftermiddagsljuset är obetalbart. Ja, själv tycker jag också om att äta sockerärter, förstås.

Hur djup jord behöver sockerärtor?

Sockerärt – Hasselforsgarden.se Ärter kommer ursprungligen från östra Medelhavsområdet och främre Asien, och är en av världens äldsta kulturväxter. Det finns ett stort utbud av frön till olika sorters sockerärter. Den vanligaste är kanske `suger snaps` med platta gröna ärtskidor som ofta finns att köpa i grönsaksdisken.

Men det finns fler! Vissa får gula och lilafärgade ärtskidor, men vid kokning blir de gröna. Späda färska ärtskidor kan man äta som de är, i till exempel en sallad. Sockerärter är även goda i wok, eller lätt kokade/ångkokade. Sockerärter är nyttiga och innehåller mycket c-vitaminer. Det finns en rik variation av sockerärter med olika egenskaper, tidiga, sena, höga och låga.

Det går jättebra att odla sockerärt i kruka och ha på till exempel balkongen. Sockerärt växer även bra i pallkrage eller på friland. De är härligt snabbväxande och lättodlade. Sockerärt tål kyla lite bättre än andra ärtsorter, och därför kan man så den lite tidigare på friland, när jorden reder sig.

Sockerärt vill ha en solig, varm växtplats, och trivs i mullhaltig lerjord. Förbered odling på friland genom att gödsla med, om du behöver jordförbättra kan du mylla ner, Vattna jorden före sådd. Höga sorter behöver en spaljé att växa mot. Fördelen med de höga sorterna är att de ger en större skörd än de lågväxande.

Ska sockerärterna odlas i kruka, fyll krukan med och vattna innan du sår fröna. Det går att förodla sockerärter, men det är nästan lättare att odla direkt på växtplatsen. Planteringsdjupet ska vara ca 5-10 cm, radavståndet ca 35-50 cm. Täck gärna din nya sådd med fiberduk för att fåglar inte ska äta upp ärtorna.

 1. Så i omgångar för att få lång skördeperiod.
 2. Näringsvattna sockerärterna under tillväxtfasen.
 3. Skörda sockerärterna tidigt, om de får växa och bli större med ärter i blir de inte lika goda.
 4. Om sockerärtens blad börjar gulna har den förmodligen fått för lite vatten.
 5. Om det blir ett vitt pulver på plantan så kan den ha fått mjöldagg.

Men med rätt skötsel blir plantan motståndskraftig och drabbas inte lika lätt av sjukdomar. Och är du orolig för mjöldagg så finns det resistenta sorter. Sockerärt är inte känslig för skadedjur. Unga plantor kan ibland få bladlöss, vilka bekämpas med att spruta på lössen med en hård vattenstråle.

Om detta inte räcker kan du nypa av de angripna växtdelarna. Det skadar inte plantan, utan befrämjar nytillväxt. När odlingssäsongen är slut kan du bara mylla ner plantorna i jorden, det förbättrar jordkvaliteten till nästa säsong. Plocka ärtskidor vart efter de mognar, ju fler man plockar, desto fler ärtskidor bildas det på plantorna.

Följ oss på för mer trädgårdsinspiration! : Sockerärt – Hasselforsgarden.se

Hur många sockerärtor i en pallkrage?

Så i landet eller pallkrage – Sockerärter är bland de lättaste att lyckas med. Ärterna brukar gro mycket bra och så länge de har något stöd att klänga på (om du odlar de högre sorterna) och får gott om vatten så brukar resultatet bli mycket bra. Så ärterna i en rad, men cirka 5 centimeter mellan fröerna.

Hur lång tid tar det för sockerärtor att gro?

FRÅGA: Jag sådde brytsockerärt och störbrytböna den 30 maj. Av dessa har enbart ett fåtal börjat gro nu efter två veckor. Hur lång tid tar de på sig för att gro? Ska jag reklamera utsädet? Är det för sent att så nytt nu? SVAR: Ärter gror på 6–12 dagar i relativt varm jord; lägst 5 grader, men gärna 10 grader.

 • Från sådd till skörd tar det 50–70 dagar.
 • Bönor gror på 6–10 dagar i varm jord; absolut inte under 12 grader.
 • Från sådd till skörd tar det 60–90 dagar.
 • Beroende på var i landet du bor kan det kanske bero på att jorden inte var tillräckligt varm vid sådd och fröna därför har ruttnat bort.
 • Så nya, men sätt en termometer i jorden först och kolla temperaturen.

Testa även att stöpa fröna först: lägg dem i vatten i max 12 timmar och låt dem svälla innan du sår dem. Lise-Lotte Björkman, Hemträdgården nr 3 2014

Vad trivs sockerärtor med?

Andra kombinationer för pallkrage – Egentligen kan du så det mesta i en pallkrage. Det handlar bara om att tänka på vilket växtsätt de olika grönsakerna och blommorna har och vilket utrymme de kräver. Störst avkastning på din pallkrage brukar du få om du väljer grönsaker och blommor som växer både på djupet, brädden och höjden.

See also:  NR Ska Man Plantera MåBäRshäCk?

Näringsvattna varje vecka i pallkragen och vattna också bara med vatten minst ett par gånger i veckan. Den begränsade jordmassan i en pallkrage gör att grönsakerna behöver både vatten och näring oftare än om du odlar i ett trädgårdsland. Rädisor, dill och sockerärt eller böna, Sockerärtorna och bönorna är högväxande och passar bra ihop med lågväxande rädisor.

Välj gärna en sockerärt som också ger vackra blommor innan baljorna bildas. ’Grijze Roodbloeiende’ är en sådan mycket bra sort. Vill du odla bönor så är det även ett tips att välja blomsterböna eftersom också den först ger vackra blommor innan du får njuta av de goda bönorna.

 1. Så dill emellan rädisraderna så håller du ogräset borta, samtidigt som du har härlig dill att njuta av tillsammans med de andra grönsakerna.
 2. Dill och rädisor kan du så i flera omgångar både på våren och sensommaren.
 3. Det är bara mitt i sommaren som rädisorna inte blir så goda om du sår dem då.
 4. Värmen mitt i sommaren gör nämligen att rädisorna ofta blir träiga och för starka i smaken.

Purjolök och rotfrukter passar väldigt bra ihop eftersom purjolöken växer uppåt och rotfrukterna nedåt. För att odla rotfrukter i pallkrage behöver du dock ett bra djup. Dubbla kragar på varandra behövs alltså. Kryddtagetes och ringblommor trivs väldigt bra tillsammans med kålväxter och sallad.

Hur lång tid tar det att odla sockerärtor?

Odlingsråd för ärter – NR Kan Man Plantera Ut SockeräRtor Svårighetsgrad: lätt. Utvecklingstid : 50-70 dagar, ärtskott tar bara några veckor från sådd tills att man kan börja skörda. Kan förodlas: Ja. Läge : Trivs bäst i en mullrik, varm och genomsläpplig jord. Såtid : Från mars i varma trakter. Socker- och brytärtans frö gror vid lägst 5 grader, övriga vid lägst 10 grader.

Groningstid 6-12 dagar. Fortsätt så fram till och med juli i varmare delarna av landet för sen skörd. Sådjup : 3 cm. Låt fröna svälla i ljummet vatten några timmar före sådd så gror de snabbare. Plantavstånd : 5-8 cm. Radavstånd : 20-40 cm. Näring/jord: Trivs i de flesta jordar som är genomsläppliga. Alla baljväxter fixerar kväve ur luften, så jorden behöver bara vara grundgödslad med avseende på fosfor och kalium.

Komposterad stallgödsel är idealisk för baljväxter. Är jorden mycket mager kan hönsgödsel eller ett rejält lager gräsklipp hjälpa upp. Vatten : Jämn fuktighet ger höga skördar, vid torka gulnar bladen och tillväxten stannar upp. Övrigt: Marktäckning hela kulturtiden ger en jämn fuktighet och välmående plantor.

Hur binder man upp sockerärtor?

Ett enkelt VÄXTSTÖD till ärtor – Fixa ett stöd till dina sockerärtor med hjälp av ett kompostgaller – YouTube. I den här videon visar jag hur du snabbt kan göra ett växtstöd med hjälp av ett kompostgaller, tre pinnar och lite snöre. Detta passar perfekt till en pallkrageodling.

Hur planterar man gula ärtor?

Gör så här –

Borra hål i botten på en av lådorna, ett i varje hörn. Tänk på att kall plast lätt spricker, så det är enklast att göra det momentet inomhus. Det är hårdare plast i hörnen och längs kanterna, där spricker inte plasten lika lätt.Lägg i cirka 5 cm jord i lådan med hål och platta till. Fyll upp med mer jord om det behövs.Vattna jorden rikligt direkt från kranen och platta till så att jorden blir jämn. Låt rinna av i slasken en stund.Sätt lådan med jord inuti den andra lådan, som på så sätt fångar upp eventuellt spillvatten.Strö ut gula ärter över jordytan, tätt, tätt och tryck lätt ner dem mot jorden. De ska helst inte ligga i två lager eller för mycket ovanpå varandra. De ska inte täckas med jord.Lägg locket över med lite glipa och ställ i fönstret eller under växtbelysning. Ärter gror vid ganska svala temperaturer men växer snabbast i rumstemperatur. Glöm inte att vattna emellanåt, men se till så det inte blir för blött.När ärterna grott kan du lyfta bort locket eller öka glipan så att skotten luftas.

Observera att jag aldrig blötlägger mina ärter innan sådd, det är alldeles för pilligt. Genom att vattna igenom jorden ordentligt innan sådd, gärna med varmt vatten, blir ärterna så att säga blötlagda och sådda på en och samma gång. Bladgrönsaker inomhus – december 2018 – YouTube Sara Bäckmo 67.5K subscribers Bladgrönsaker inomhus – december 2018 Sara Bäckmo Search Watch later Share Copy link Info Shopping Tap to unmute If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

Hur ofta ska man vattna ärtor?

Ärter är mycket bra nybörjarväxt. Goda, och ger rik skörd. Särskilt sockerärter, baljorna äts hela, de tål dessutom att växa ut till full storlek och är därför inte är så skördekänsliga, men ju mer du skördar, desto mer får du. Dessutom kan man även äta de späda skotten. NR Kan Man Plantera Ut SockeräRtor Höga ärter behöver stöd. Foto: Kerstin Engstrand Sockerärt och brytsockerärt får platta, mycket mjälla och, som namnet anger, söta baljor. Används mycket i asiatiskt matlagning. Går även att äta om de hinner bilda små ärtor inne i baljan. Brytsockerärt, även kallad för salladsärt, har i regel söta, tjocka och oftast trådlösa baljor.

Skördas när baljorna börjar bli runda. Hela baljan med de omogna fröerna äts. Märgärt och brytmärgärt är vad vi vanligen äter som gröna ärtor men späda märgärter går utmärkt att äta hela, med hölje. Det är alltså de färska fröna via äter, och köper frysta som gröna ärter. Spritärt har släta frön och äts färska.

Spritärter med blå balja kallas för blåärt. Kokkärt har gröna eller gula frön som torkas och används efter kokning. De gula är vad vi äter i gul ärtsoppa. Växtplats: Helst mullrik, väldränerad jord. Ärter avskyr att stå med våta fötter. De vill ha soligt på våren när de sås.

Går bra att odla i läge som under juli–augusti ligger halvskugga. Plantavstånd : 5 cm Radavstånd: Låga ärter 40 cm om de odlas i enkla rader, 60 cm om de odlas i dubbelrader, höga ärter 60–80 cm respektive 100 cm. När ska de sås? Sockerärter sås när jorden reder sig, vilket brukar vara i början av april i södra Sverige, en månad senare vid Stockholmstrakten och i början av juni i norr, allt beroende på hur våren utvecklar sig.

See also:  NR Kan Man Plantera Ut LuktäRtor?

Andra ärtsorter, som märg- och brytärter, sås när jordtemperaturen är på 8–10 grader, vilket brukar vara när körsbärsträden blommar. Märg- och brytärter ruttnar om de sås för tidigt. Alla ärtsorter kan sås i omgångar fram till midsommar. Blötlägg ärterna några timmar före sådd så gror de bättre och snabbare.

 1. Fröpåsar med ärter äldre än ett år bör blötläggas i 24 timmar.
 2. Förkultivera? Om du har problem med sniglar som mer än gärna kalasar på späda ärtplantor bör du dra upp plantorna inomhus för senare utplantering.
 3. Förkultivera dem vid samma tidpunkt som de skulle ha såtts på friland.
 4. Håll koll på plantorna, när fröna väl har grott växer de fort.

Och blir snabbt ett otyglat stycke som sitter ihop. Plantera ut plantorna när de är 20–30 cm höga. Sådjup: 5 cm om du har en ganska torr växtplats eller om du sår i slutet av juni, 3 cm om den är lite fuktigare. De gror långsamt, groningstiden är ibland 10–15 dagar. NR Kan Man Plantera Ut SockeräRtor Avskurna PET-flaskor skyddar mot mycket, fåglar, mördarsniglar och maj månads snöslask. Foto: K. Engstrand Stöd: Höga sorter behöver stöd. Sätt dit stödet direkt, eller senast när plantorna börjar bilda klängen, för när plantorna är 8–10 cm höga behövs stödet, annars lägger de sig plantorna på marken och blir ett lätt byte för sniglar.

Finmaskiga plastnät fungerar mindre bra då de är besvärliga att rensa från växtdelar som sitter fast. Björkris fungerar också, ärter är inte tunga i sig och är snälla mot det underlag de klättrar på. Vattning: De får aldrig torka ut och de behöver mer vatten än man först tror. Vattna en gång per vecka vid normalt sommarväder, vid mycket varmt väder två gånger per vecka – särskilt viktigt när blomningen börjar.

Gödsling: Behövs inte, ärter liksom bönor samlar det kväve de behöver själva. Ansning: Plantor som är högre än 15 cm ‒ kupa upp lite jord runt plantorna så står de stadigare. Bind upp rankor som inte själva hittar klätterstödet. Skörd: Cirka 10 veckor efter sådd för spritärter och märgärter, normalt lite mer för sockerärter.

 1. Plocka varsamt de färdiga baljorna.
 2. De första skördeklara baljorna brukar sitta längst ner på plantan.
 3. Skörda ofta, annars slutar plantan att producera skidor.
 4. Men vill du ha frön för att odla med eget utsäde nästa år ska du låta skidorna vara kvar på plantan tills de blivit bruna.
 5. På hösten tål ärter någon minusgrad.

Efter skörd: När alla ärter är färdigskördade, eller om frosten tagit plantorna, klipp ner stänglarna helt men låt rötterna vara kvar i jorden. Det kväve som samlats i rötterna kommer jorden tillgodo. Gräv även ner stänglarna, de fungerar som gröngödsling.

Kan man odla sockerärtor i kruka?

Passar fint i kruka – En stor del av ärterna här i trädgården växer förstås på friland, eftersom jag har ytan. Men sockerärter går jättebra att odla i kruka med. Det passar fint till dig som odlar på balkong eller vill ha lite mellanmål på uteplatsen. Krukodlade sockerärter kräver ingenting särskilt för att må bra, förutom vatten och lite extra näring någon gång då de börjat växa till sig.

Det passar fint med kissvatten, nässelvatten eller några nävar gräsklipp ovanpå jorden. De vanliga platta sockerärterna funkar fint i kruka, men också de lite bulligare brytsockerärterna. På bilden överst i inlägget växer sorten ’Tom Thumb’ i en tioliterskruka. Växtstöd till ärter – YouTube Sara Bäckmo 67.5K subscribers Växtstöd till ärter Sara Bäckmo Search Watch later Share Copy link Info Shopping Tap to unmute If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

• More videos

Hur planterar man ärtor?

Tips när du vill odla ärtor –

 1. Lägg fröna i blöt före sådd så gror de lättare.
 2. Sprit- och sockerärtor kan sås så snart jorden reder sig medan märg- och brytärterna vill ha en jordtemperatur på minst 8-10°C för att inte ruttna.
 3. Så i omgångar så får du skörd under lång tid.
 4. Välj en solig växtplats med lucker jord.
 5. Ärter gillar att klättra och kan behöva stöd i form av en spaljé eller pinnar att slingra sig runt.
 6. Vattna och gödsla regelbundet.
 7. Skörda ofta, så kommer det nya blommor som bildar nya ärtskidor.
 8. Har du rådjur eller andra gnagare som kan tänkas besöka trädgården, så rekommenderar jag att du skyddar dina ärtplantor med staket, nät eller liknande. Annars riskerar någon annan hinna för dig.

Lycka till!

Kan man äta råa sockerärtor?

Sugar snaps är en sorts sockerärtor och ses till vänster i bilden. Vanliga sockerärtor är mera platta och ses till höger i bilden. Sugar snaps är runda och bulligare för de innehåller större ärtor. Recept med Sockerärtor Näringsvärden Vikt-Volym Sockerärtor är en primör som går att äta direkt utan tillagning. Av sockerärtor äter man hela baljorna. För den söta smakens skull ska ärtorna vara ytterst små och inte hunnit växa så mycket. Man kan även sjuda sockerärtor ett par minuter i lättsaltat vatten och äta dem varma gärna med lite smör.

Är sockerärtor fleråriga?

Sockerärt är ettårig så den kommer att vissna.

Hur tar man hand om sockerärtor?

Häll ärterna i ett durkslag och spola i kallt vatten. Torka ärterna på en kökshandduk. Lägg ärterna på en bricka klädd med bakplåtspapper och stoppa i frysen. Efter en timme eller mer kan du lägga över ärterna i en påse, de är då styckfrysta.

Hur ofta kan man odla ärtor?

Om man inte vet om Phytophthora och/eller Aphanomyces förekommer i fältet måste man anse ärter och åkerbönor som en och samma gröda i växtföljden, d.v.s. man bör inte odla någon av dessa oftare än vart åttonde år. På vissa jordar kan det krävas ett betydligt längre uppehåll mellan baljväxtgrödorna.

See also:  Vilka Buskar Kan Man Plantera P HöSten?

Vilka grönsaker kan man odla i samma pallkrage?

Sen höst –

Under senhösten är det dags att så grönsaker som ska skördas under våren. Nu kan du sätta både palsternacka, spenat och morötter i pallkragen. Rädisor, dill, persilja och vintersallad kan också planteras i odlingskragen nu innan frosten börjat komma. Vissa fröer av perenner och blommor mår bra av övervintring och behöver en kall period för att gro till våren. Dessa blommor sträckar sig naturligt upp mot ljuset när våren närmar sig.

Vad kan man odla i låg pallkrage?

Lättodlat i pallkrage – men vad kan man odla? – Pallkragar är kanske mest förknippat med att odla grönsaker, men faktum är att du i princip kan odla vad du vill i en pallkrage. Kanske inte stora träd, men bärbuskar som krusbär, vinbär, hallon med flera funkar utmärkt.

Du kan odla perenner som rabarber, jordärtskockor, piplök och kryddor som salvia, timjan och andra. Blommor, både perenna och sommarblommor, trivs alldeles utmärkt i en pallkrage. Andra ettåriga grönsaker som rotfrukter, sallat, lök, bönor och kryddor är optimalt i pallkragen. Det enda du behöver tänka på är jordens sammansättning, hur stort jorddjup du behöver till de olika grödorna, om du ska ha en eller två eller fler kragar på varandra, och se till att de står så att de får sol eller skugga, allt efter behov.

Sedan kan du kombinera som du vill. Det ger utrymme för skaparglädje och kreativitet och det löser problem som om du till exempel vill ha kryddorna nära köket. Placera en pallkrage vid dörren till köket! LÄS MER: Odla potatis! Tips och knep för att lyckas med bra skörd LÄS MER: Odla morötter och lyckas med stor skörd hela säsongen LÄS MER: Plantera rabarber! Så lyckas du i pallkrage, kruka och på friland Pallkragar är båda billiga och lätta att hantera, så efterhand är det både enkelt och kul att utöka odlingarna.

Hur lång tid tar det för sockerärtor att gro?

FRÅGA: Jag sådde brytsockerärt och störbrytböna den 30 maj. Av dessa har enbart ett fåtal börjat gro nu efter två veckor. Hur lång tid tar de på sig för att gro? Ska jag reklamera utsädet? Är det för sent att så nytt nu? SVAR: Ärter gror på 6–12 dagar i relativt varm jord; lägst 5 grader, men gärna 10 grader.

 • Från sådd till skörd tar det 50–70 dagar.
 • Bönor gror på 6–10 dagar i varm jord; absolut inte under 12 grader.
 • Från sådd till skörd tar det 60–90 dagar.
 • Beroende på var i landet du bor kan det kanske bero på att jorden inte var tillräckligt varm vid sådd och fröna därför har ruttnat bort.
 • Så nya, men sätt en termometer i jorden först och kolla temperaturen.

Testa även att stöpa fröna först: lägg dem i vatten i max 12 timmar och låt dem svälla innan du sår dem. Lise-Lotte Björkman, Hemträdgården nr 3 2014

Vad trivs sockerärtor med?

Andra kombinationer för pallkrage – Egentligen kan du så det mesta i en pallkrage. Det handlar bara om att tänka på vilket växtsätt de olika grönsakerna och blommorna har och vilket utrymme de kräver. Störst avkastning på din pallkrage brukar du få om du väljer grönsaker och blommor som växer både på djupet, brädden och höjden.

Näringsvattna varje vecka i pallkragen och vattna också bara med vatten minst ett par gånger i veckan. Den begränsade jordmassan i en pallkrage gör att grönsakerna behöver både vatten och näring oftare än om du odlar i ett trädgårdsland. Rädisor, dill och sockerärt eller böna, Sockerärtorna och bönorna är högväxande och passar bra ihop med lågväxande rädisor.

Välj gärna en sockerärt som också ger vackra blommor innan baljorna bildas. ’Grijze Roodbloeiende’ är en sådan mycket bra sort. Vill du odla bönor så är det även ett tips att välja blomsterböna eftersom också den först ger vackra blommor innan du får njuta av de goda bönorna.

 1. Så dill emellan rädisraderna så håller du ogräset borta, samtidigt som du har härlig dill att njuta av tillsammans med de andra grönsakerna.
 2. Dill och rädisor kan du så i flera omgångar både på våren och sensommaren.
 3. Det är bara mitt i sommaren som rädisorna inte blir så goda om du sår dem då.
 4. Värmen mitt i sommaren gör nämligen att rädisorna ofta blir träiga och för starka i smaken.

Purjolök och rotfrukter passar väldigt bra ihop eftersom purjolöken växer uppåt och rotfrukterna nedåt. För att odla rotfrukter i pallkrage behöver du dock ett bra djup. Dubbla kragar på varandra behövs alltså. Kryddtagetes och ringblommor trivs väldigt bra tillsammans med kålväxter och sallad.

Hur sköter man sockerärtor?

Passar fint i kruka – En stor del av ärterna här i trädgården växer förstås på friland, eftersom jag har ytan. Men sockerärter går jättebra att odla i kruka med. Det passar fint till dig som odlar på balkong eller vill ha lite mellanmål på uteplatsen. Krukodlade sockerärter kräver ingenting särskilt för att må bra, förutom vatten och lite extra näring någon gång då de börjat växa till sig.

 1. Det passar fint med kissvatten, nässelvatten eller några nävar gräsklipp ovanpå jorden.
 2. De vanliga platta sockerärterna funkar fint i kruka, men också de lite bulligare brytsockerärterna.
 3. På bilden överst i inlägget växer sorten ’Tom Thumb’ i en tioliterskruka.
 4. Växtstöd till ärter – YouTube Sara Bäckmo 67.5K subscribers Växtstöd till ärter Sara Bäckmo Search Watch later Share Copy link Info Shopping Tap to unmute If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

• More videos