Heliga Koranen

Ordförråd, Skrifter, Tolkning

Plantera MBäRshäCk VåR?

Plantera häck så här –

 1. Använd planteringsjord (P-Jord) och blanda runt med befintlig jord.
 2. Gräv upp ett plantdike ca 50-70 cm brett och ca 40 cm djupt.
 3. Rensa bort allt ogräs och plantera ner rotklumpen i samma höjd som den stod i krukan.
 4. Vattna häcken ordentligt.
 5. Fyll på med jord.
 6. Vattna ännu mer.

Kan man plantera häck på våren?

Den bästa tiden på året att plantera häck är på våren eller hösten,då kan man även välja att sätta barrotade plantor. Krukodlade plantor går att sätta under hela säsongen. Vintergröna häckar är bäst att plantera under våren så att de hinner rota sig innan vintern.

Barrotat innebär att plantorna grävs upp från odlingen och levereras i 10-pack under vår och höst. Dessa plantor är både billigare och mer lätthanterade än krukodlade plantor. De mår bäst i att planteras direkt efter att du handlat dem så att inte rötterna tar skada eller torkar. Krukodlade plantor har vuxit upp och rotat sig i krukan och går därmed att plantera under hela säsongen.

De är ofta större och ger ett mer färdigt intryck direkt när du satt dem. Oftast behövs inte lika många plantor som när du sätter barrotat.

Hur lång tid tar det för en häck att växa upp?

SNABBVÄXANDE HÄCKVÄXTER – Snabbt insynsskydd i din trädgård med en snabbväxande häck. Det låter enkelt : du köper häcken liten (och billigt) och inom kort är du skyddad bakom en tät hög mur. Tyvärr är det inte alltid så enkelt som det låter, Det finns också nackdelar med en snabbväxande häck, tänk på underhåll som beskärning.

See also:  NR Ska Man Plantera TräD Och Buskar?

Kan man plantera i april?

Vad kan du odla i april? – Inomhus är det dags för gurka och squash till exempel. De utvecklas snabbt på fönsterbrädan, men får absolut inte planteras ut förrän all frostrisk är över i början av juni. Utomhus kan du så sallat, spenat, rädisor, morötter och ettåriga sommarblommor direkt i stora krukor eller balkonglådor.

 • Använd en välgödslad planteringsjord i botten och 2 centimeter såjord överst.
 • Dahlior ger massor av blommor för pengarna.
 • Driv upp dem inomhus så kommer de snabbare i blom.
 • Sätt knölen i en stor kruka med jord, vattna och placera varmt.
 • När skotten tittar upp behöver de ljus.
 • Vänta tills frostrisken är över innan du flyttar ut krukorna.

Vissa grönsaksfröer är tåliga mot kyla och kan sås direkt i kökslandet när temperaturen nått över fem, sex plusgrader. Till dessa tuffingar hör spenat, bondböna, kålrot, palsternacka, rädisa och ärter, Optimal groningstemperatur ligger några grader högre, kring 15-20 grader, så att vänta några veckor om det är klibbigt i jorden är inte fel.

Ta tempen med en jordtermometer om du är osäker. Värmeälskande grönsaker behöver en bra start. Under april är det smart att så fänkål, gurka, melon, pumpa, broccoli i små krukor för senare utplantering. Squash, bönor och sallat kan sås direkt i landet under maj när jorden är uppvärmd, men att förodla dem i småkrukor på fönsterbrädan eller i växthuset från slutet av april skyddar dem från såväl hastigt väderomslag som sniglar och annan ohyra.

Det går fortfarande bra att så egna sommarblommor inomhus för senare utplantering. I början av april är det dags att så bland annat blomstertobak, sommarflox, murbinka, lejongap, zinnia och buskkrasse, Senare halvan av månaden är det dags för rosenskära, lobelia, blåklint, luktärt, solros och jungfrun i det gröna bland andra.

När ska man plantera vintergäck?

Vintergäck Vintergäck är en av de tidigaste vårvinterblommorna. Milda vintrar börjar den blomma redan i januari och håller på fram till mars. Den sprider sig långsamt och bildar med tiden gula mattor. Den trivs i genomsläpplig jord i soligt och halvskuggigt läge. Man planterar den på sensommaren /tidig höst.

See also:  Hur Djupt Ska Man Plantera PpelträD?

Lökarna ser ut som torra förkrympta nötter. Som med andra lökväxter blommar de största lökarna tidigast och bäst. De kan också planteras i kruka, då blir ju vintergäcken flyttbar. Missar du planteringen på sensommaren brukar det finnas färdigdrivna i kruka på våren. Vintergäcken är en av de januariväxter man blir lycklig och glad av att upptäcka!,

: Vintergäck

Kan man plantera Thuja på våren?

När skall man plantera tuja? – Vädret är en viktig faktor att ta i beaktande när man vill plantera en tuja. Det är bäst att plantera tuja när det inte är för varmt, men man kan inte heller plantera den när det fryser. Våren utgör således den bästa tiden för att plantera tuja i svenska förhållanden. Plantera MBäRshäCk VåR