Heliga Koranen

Ordförråd, Skrifter, Tolkning

Vad Kan Man Plantera I April?

Vad kan du odla i april? – Inomhus är det dags för gurka och squash till exempel. De utvecklas snabbt på fönsterbrädan, men får absolut inte planteras ut förrän all frostrisk är över i början av juni. Utomhus kan du så sallat, spenat, rädisor, morötter och ettåriga sommarblommor direkt i stora krukor eller balkonglådor.

 1. Använd en välgödslad planteringsjord i botten och 2 centimeter såjord överst.
 2. Dahlior ger massor av blommor för pengarna.
 3. Driv upp dem inomhus så kommer de snabbare i blom.
 4. Sätt knölen i en stor kruka med jord, vattna och placera varmt.
 5. När skotten tittar upp behöver de ljus.
 6. Vänta tills frostrisken är över innan du flyttar ut krukorna.

Vissa grönsaksfröer är tåliga mot kyla och kan sås direkt i kökslandet när temperaturen nått över fem, sex plusgrader. Till dessa tuffingar hör spenat, bondböna, kålrot, palsternacka, rädisa och ärter, Optimal groningstemperatur ligger några grader högre, kring 15-20 grader, så att vänta några veckor om det är klibbigt i jorden är inte fel.

Ta tempen med en jordtermometer om du är osäker. Värmeälskande grönsaker behöver en bra start. Under april är det smart att så fänkål, gurka, melon, pumpa, broccoli i små krukor för senare utplantering. Squash, bönor och sallat kan sås direkt i landet under maj när jorden är uppvärmd, men att förodla dem i småkrukor på fönsterbrädan eller i växthuset från slutet av april skyddar dem från såväl hastigt väderomslag som sniglar och annan ohyra.

Det går fortfarande bra att så egna sommarblommor inomhus för senare utplantering. I början av april är det dags att så bland annat blomstertobak, sommarflox, murbinka, lejongap, zinnia och buskkrasse, Senare halvan av månaden är det dags för rosenskära, lobelia, blåklint, luktärt, solros och jungfrun i det gröna bland andra.

Vad kan man så utomhus i april?

Vilka grönsaker kan man så i april utomhus? – Som vi skrev tidigare i inlägget kan man så alla grödor som tål vintersådd även nu fast det är vår. Typiska vintersådder är örter som timjan, vinterkyndel, dill och persilja, vilka också kan sås i april. Kålväxter som broccoli, vitkål, rödkål, spetskål, grönkål, svartkål, brysselkål, rosettkål, savoykål och kålrabbi går också att så utomhus nu.

 • Bladgrönsaker som rucola, pak choi, sallat, spenat och sibirisk bladraps passar även de att sås i april, även Kinesisk gräslök, vanlig gräslök och piplök.
 • Ett flertal rotfrukter kan man så nu om man inte hunnit med det tidigare.
 • Fler tåliga växter som kan sås nu, men även tidigare, finner du i inläggen ovan.

Lästips: Så kål kallt – vinter och vårsådd – från frö till utplantering.

Vilka blommor kan man plantera i april?

I början av april är det dags att så bland annat blomstertobak, sommarflox, murbinka, lejongap, zinnia och buskkrasse. Senare halvan av månaden är det dags för rosenskära, lobelia, blåklint, luktärt, solros och jungfrun i det gröna bland andra.

Kan man plantera perenner i april?

Plantera perenner – Plantera helst när det är mulet och gärna lite regnigt. Sänk ner plantan i vatten så att den blir helt genomdränkt, Gräv ett hål som är dubbelt mot plantans jordklump. Luckra upp jorden i botten, fyll på med bra jord och kanske lite gödsel som blandas med jorden.

 1. Plantavstånd framgår under ”Mer information” vid varje perenn. Generellt kan du tänka enligt nedan:
 2. Låga perenner: – 20-30 cm
 3. Mellanhöga perenner: 40-50 cm
 4. Höga perenner: 60-70 cm.

När ska man börja odla morötter?

Så morötter – Det finns tidiga och sena morötter. De tidiga morötterna skördar och äter du efter hand under sommaren. De sena skördar du på hösten och kan förvara svalt under vintern. Det står på fröpåsen om sorten är tidig eller sen. Morötter vill ha en lucker, mullrik och djupgrävd jord så att de få plats att sträcka på sig ordentligt.

 • I trädgårdslandet kan du förbättra jorden på hösten eller innan sådd med Kogödsel, Torvmull och kompost.
 • Lägg ut ett tjockt lager jordförbättring på jordytan och gräv om med en spade eller grep helst ner till 30 cm djup.
 • Odlar du i pallkrage eller kruka använd Ört & grönsaksjord,
 • Morötterna ska sås på våren när jorden reder sig, d.v.s.

när den torkat upp så att den går att gräva och kratta. När blasten vuxit upp cirka fem centimeter gallrar du bort plantor som står för tätt så att avståndet mellan plantorna blir 2-4 centimeter. Skörda morötterna efterhand som de växer sig kraftiga. Vad Kan Man Plantera I April

När är det dags att så tomater?

När ska man så tomater? – Frågor & svar Jag undrar när det är dags att så tomatfrön? Något år har jag sått för tidigt så plantorna blev gängliga. Undrar Jonas Vad Kan Man Plantera I April Hej Jonas! Det beror på flera faktorer. Man får räkna baklänges från det datum när frostrisken är över så att man kan sätta ut tomaterna där de ska växa på sommaren. Men generellt så tidigt som möjligt för att hinna odla fram en fin skörd under sommaren. Det tar nästan två månader från sådd av tomatfrön till utplantering av småplantor. Med kan du starta flera veckor tidigare.

Ska tomaterna odlas i uppvärmt växthus eller uterum kan du så redan i februari men då är det helt nödvändigt att du använder en växtlampa för att resultatet ska bli bra.Utan uppvärmt växthus, inglasad balkong eller uterum kan du vänta till mitten av mars och även där helst låta plantorna stå under växtlampa första tiden.Om du ska odla tomaterna utomhus kan du vänta till slutet av mars/början av april.

Fröna gror oftast på några dagar. Ibland kan äldre frö ta lite längre tid på sig så då kan du börja någon vecka tidigare än vid sådd av färska frön. Läs vidare i om hur du sår tomatfrön. TIPS! I kan du välja ut sorter som passar just för din odling. Lycka till! Hälsar Karin Text av: Karin Elmberg, 2019-01-15 Info : När ska man så tomater? – Frågor & svar

Vilka blommor tål frost?

Vårblommande perenner – Fleråriga växter (perenner) som blommar tidigt om våren är vana vid vårt kyliga klimat och tål därmed en hel del, de har också fördelen att de ofta blir fler för varje år. Många förökar sig själva med lökar eller så går det att dela plantorna på hösten eller våren.

See also:  Hur MNga GåNger Ska Man Plantera Om Tomater?

Aubrietia – fin marktäckare, grön under vintern och översållad av lila blommor på våren. Klipper du ner kan det komma ytterligare en blomning senare på säsongen. En riktig favorit hos pollinerarna! Hundtandslilja – finns i flera färger och blommorna påminner om hundtänder. Jätterams – utmärkt skuggväxt, får vita blommor som senare utvecklas till dekorativa, men giftiga bär. Gulsippa – flerårig mattbildande ört inom ranunkelsläktet. Luktviol – väldoftande marktäckare som blommar i april-maj. Lökväxter – snödroppe, scilla, pärlhyacint, tulpan, krokus och narcisser som påskliljor, pingstliljor och stjärnliljor är några av de vanligaste. Många blommar tidigt och blir därmed viktig mat åt nyvakna insekter. Nunneört – mycket söta små vårblommor i flera färger som gärna självsår sig. Primula – många primulor är perenner, till exempel jordviva och gullviva, dessa klarar utan problem enstaka frostnätter. Röd sockblomma – marktäckare med purpurfärgade blommor. Tusensköna – Bellis Perennis, söta blommor som finns i både enkla och dubbla varianter samt i flera färger.

Vad Kan Man Plantera I April Ranunkler är tåligare än de ser ut – de klarar en frostnatt eller två.

När kan man börja gräva i jorden?

Naturen talar om när det är dags – Har du spenderat vintern med planer och är ivrig att komma igång? Men du är osäker på när man får börja plantera och pyssla i trädgården på våren? Egentligen kan du börja så snart tjälen gått ur marken. Om din jord inte är väldigt blöt kan du då börja plantera buskar och träd.

 1. Men vänta helst ett par veckor till innan du börjar gräva och rensa för hårt, det kan vara lite ömtåligt i marken direkt vid tjälsläppet.
 2. Så när kan man börja i trädgårdslandet på våren? Kolla naturen! När blåsippan och tussilagon blommar, då har tjälen gått ur.
 3. Sedan vill man att jorden ska hinna ’reda sig’.

Man vet att jorden är redo för vårbruket när den faller isär om du släpper en jordkoka på stöveln.

Vad gör man på våren i trädgården?

Vårstäda i trädgården Så snart vintern släpper sitt grepp om växterna är det dags att vårstäda och göra plats till nya skott och vårens växter. Njut av ljuset och fågelsången samtidigt som du får dagens dos av frisk luft och motion. Vad Kan Man Plantera I April

Vårfin uteplats Både balkong och uteplats kan så här på våren behöva en omgång med kvasten, töm vinterns krukplanteringar och plantera härliga vårblommor som pensé, påsklilja och pärlhyacint. För att få lite volym och storlek i krukorna är buxbombollar och videträd fina tillsammans med vårens blommor. Damma av utemöblerna eller förnya med årets läckra nyheter, några kuddar och plädar gör det mer ombonat och är skönt att värma sig med. Rensa rabatten Rensa bort löv och klipp bort gamla växtrester, även en del ogräs kan redan nu ha börjat växa, en tidig rensning underlättar ogräsrensande längre fram på säsongen. Jordförbättra med kogödsel och gödsla med trädgårdsgödsel. Gräsmattan på våren Gräsmattan kan kännas lite trist tidigt på våren, med lite näring och skötsel blir den snart grön och fin igen. Mossan växer i lägre temperaturer än gräset därför har den lite försprång, men genom att kratta igenom gräsmattan med en järnkratta får gräsrötterna luft och mer kraft att sätta igång att ta över från mossan. Gödsla gräset med hönsgödsel eller annat gräsgödsel, de innehåller alla mycket kväve som gör gräsmattan grön och livskraftig. Beskära träd och buskar Träd och buskar kan beskäras under vårvintern men när de börjar slå ut och grönska är det bästa att lämna dem ifred, skadade eller vissna grenar kan klippas bort. Buskar som blommar tidigt på säsongen beskärs med fördel efter blomning. Klipp eller såga bort gamla grenar för att föryngra och fräscha upp. Gödsla och jordförbättra runt stam och grenar. Se till att rensa bort ogräs och gräs närmast roten så växten får kraft att utvecklas. Gödsla med trädgårdsgödsel som ger växten alla näringsämnen den behöver. Rensa bort gammalt, men lämna kvar en del Rensa bort gamla växtrester och löv och hjälp växterna att vakna till liv efter vinters vila. Med en bra sekatör och handverktyg är det lätt att göra vårfint i trädgård och på din uteplats. Lite löv och växtresten kan med fördel lämnas kvar mellan buskar och perenner, de förmultnar och ger jorden näring och struktur. Samla skräpet i korg eller skottkärra, finfördela det gärna innan det läggs i komposten så går förmultningsprocessen snabbare.

Totalt att betala: Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with sketchtool. Created with sketchtool. Created with Sketch. Created with sketchtool. Created with sketchtool. : Vårstäda i trädgården

Hur tidigt på våren kan man plantera?

Flytta buskar och träd – Bästa tiden för att flytta träd och buskar är på våren mellan mars-april. En del buskar kan beskäras ner innan flytten, träd skall man undvika att göra detta med. Planteringsgropen bör förberedas innan man gräver upp plantan. Ta med så mycket rötter som det går när ni gräver upp växten.

Vilken grönsak går snabbast att odla?

Snabba grönsaker – Allting går förstås inte att så i sista minuten, sådant som har längre utvecklingstid som exempelvis kronärtskockor, chili och verbenor går tyvärr inte att få upp i en hast, men i de flesta fall är sen odling inget problem. Det finns mycket som gror fort och sallad, som kräver en del vårkyla för att gro, kan enkelt förodlas inomhus på sval plats eller i ett skuggigt hörn av trädgården för att senare utplanteras i landen.

 • Riktiga sistaminuten-växter är bland annat sommarmorot, rödbeta och kålsorter som Pak Choi, de går från frö till färdig planta på ungefär åtta veckor.
 • Ännu kvickare är mangold och salladslök och skulle du ha ännu mindre tid är rucola ett bra alternativ, denna peppriga bladgrönsak ger rekordsnabb skörd.

Faktum är att du mitt i sommaren fortfarande kan så väldigt mycket som rädisor, ärter, mållor, dill, majrovor, rättikor, kålrabbi och asiatiska bladgrönsaker. Ja, även under tidig höst är det inte för sent att så, då trivs spenat, rucola, Pak Choi, ärtskott, mangold och rädisor i landen. Vad Kan Man Plantera I April Foto: Liselotte Roll

See also:  Vad Kan Man Plantera Ute I Mars?

Vilka grönsaker kan kall sås?

Vilka grönsaker och kryddor går att kallså? – Sallat, kål, ruccola, spenat, sockerärt, rädisa, salladslök, dill, gräslök och persilja går jättebra att kallså.

Vad ska man odla 2023?

Trädgårdstrender 2023 – Personligt, frodigt och hållbart Vår trendspaning för odling och trädgård 2023 är mer omfattande än tidigare år. Vad Kan Man Plantera I April På Chelsea Flower Show var det tydligt att intresset för det gröna livet i och med pandemin har börjat genomsyra hela vårt vardagsliv, Många väljer att flytta ut från stan. Fler jobbar på distans och får med tid över för hem och trädgård. Omvärldsförändringar som höjda livsmedelspriser, inflation och hotande lågkonjunktur gör att vi tar odlandet lite mer på allvar som en födokälla.

Samtidigt behöver vi avkoppling, omge oss med saker som får oss att må bra och odling och trädgård som hobby fortsätter växa. Det personliga tar större plats framför hur det ”ska” vara. Frihet i färg och design är viktigt när omvärlden blir allt mer komplicerad och oviss. Sammanfattningsvis kan sägas att utvecklingen går åt flera olika håll med några få gemensamma nämnare.

Vi odlar mer ätbart, mer blommor och trädgården får en mer personlig prägel. Miljö och hållbarhet spelar en allt större roll. Vår spaning baseras på intryck från internationella mässor, föredrag, intervjuer med ledande leverantörer inom branschen, samtal med ett antal trädgårdsprofiler och i år har vi också tagit intryck av vad våra deltagare i odlingspanelen har för tankar och idéer om hur den närmaste framtiden ser ut. Vad Kan Man Plantera I April I skarp kontrast visar trenden på att också blommor med starkare färger i nyanser av plommon, vinrött och terrakotta börjar bli mer populära. Samtidigt som vi vågar välja mer av personliga favoritfärger. Trenden att odla mer ätbart håller i sig och får en riktig skjuts 2023. Vad Kan Man Plantera I April En del i detta är att lagra och tillaga det vi odlar där syrning, torkning, kokande, inläggning, saftning och syltning får en renässans. Vad Kan Man Plantera I April Ett sätt att hålla kostnaden nere är att så växter själv från frö och föröka växter med sticklingar istället för att köpa färdiga plantor. Förökning med sticklingar har blivit mer och mer populärt de senaste åren främst när det gäller krukväxter. Nu börjar fler också att sticklingsföröka sommarväxter samt perenner och buskar med sticklingar. Vad Kan Man Plantera I April Här växer persilja tillsammans med alunrot i rabatten. Nu odlar vi blommor bland köksväxterna och köksväxter i rabatter och krukor tillsammans med fina sommarblommor. I en jobbig tid behöver vi omge oss med vackra saker som hjälper oss att må bra. De ettåriga sommarblommorna får mer och mer plats i vår trädgård där de inte bara gör fantastisk nytta för pollinerare utan används i allt mer avancerade buketter. Vad Kan Man Plantera I April Här har allas nya favorit dahlian en särskild plats där knölar till fler och fler spektakulära sorter finns att köpa och odla upp. Hett är också sommarrudbeckia och aster, båda fina på plats i kruka och rabatt men underbara i buketten. Många växter blir fina också som torkade och klassiska eterneller får nu ett verkligt genombrott. Vad Kan Man Plantera I April Här syns hur olika återanvända markstenar skapar en spännande gång när de sätt samman Allt som kan minska kostnader och samtidigt bidra till hållbarhet känns viktigare än någonsin. Nu börjar vi kompostera mer målmedvetet för att kunna återföra resultatet i våra odlingar och göra vår egen jord istället för att behöva köpa den. Vad Kan Man Plantera I April är perfekt att använda som potta för att samla urin, späda och sedan vattna. Urin är en näring som verkligen är underskattad och något som kommer att få sitt genomslag 2023. Vad vattenbrist innebär har vi tyvärr fått lära oss de senaste åren och därför skaffar vi nu tunnor och smarta lösningar för att samla och spara vatten. Vad Kan Man Plantera I April Nya trädgårdsprojekt skapas med återvunna material i kreativ design. Den härliga trenden med gröna växter fortsätter men också intresset för gamla klassiska blommande krukväxter som t.ex. hibiskus, saintpaulia och bladkaktusar kommer att öka. Vi utmanar och odlar vackra ätbara växter också på fönsterbrädan.

Naturintresset ökar och trenden att vandra och vistas i naturen fortsätter. Samtidigt ser vi också möjligheten att studera naturen på nära håll med fågelholkar, matare och hus för igelkotten. Fågelbad och insektshotell är hetare än någonsin. Vi köper dem färdiga eller bygger dem själva. Hårdgjorda ytor med mycket stenbeläggning minskar till förmån för mer grönt.

En bit av gräsmattan får bli äng. Stram design med olika slags formklippta växter blir trendigt igen. Vad Kan Man Plantera I April En kontrast som blir än mer populär är den till synes helt naturaliserade trädgården som med varlig hand kompletteras med fina växter med vild känsla, vindlande gångar, växtstöd och avdelare tillverkade av grenar och slanor. Foto: Lena Ljungquist, Guldkannan Text av: Lena Ljungquist, 2022-11-08 : Trädgårdstrender 2023 – Personligt, frodigt och hållbart

Vad är mest lönsamt att odla själv?

Sockerärta – Vad Kan Man Plantera I April Sockerärter är den mest lönsamma köksväxten när man ser kilopris i butik. Dessutom kan man inte köpa en sådan läckerhet som nyskördade sockerärter. De ska bara ner och vända i pannan eller sjudande vatten. Ju mer du skördar, desto fler blombärande skott bryter fram. Det finns både låga och höga sorter, välj de högresta om du vill ha en snygg klätterställning, Läs mer här om att odla ärter,

När kan man börja så frön ute?

Såskola – utomhussådd för nybörjare – Ska du börja så grönsaker och blommor ute i trädgården? En sådd på våren ger fina växter att njuta av senare. Här är mina tips för hur du lyckas bäst med sådd utomhus. Vad Kan Man Plantera I April Dags att så i en av mina pallkragar. Innan sådd rensar jag så noga jag kan. Foto: Ida Sjöö Redan tidigt på våren går det att börja så utomhus i landen. Fastän det är kallt, snudd på vinter, finns det många fröer som passar att så ute. Tidig sådd av vissa grönsaker – ger tidig skörd.

See also:  Vilka VXter Kan Man Plantera På HöSten?

Kan man Kallså i april?

Det är bra tid att så grönsaker nu – i så kallad kallsådd som betyder att du sår grönsaker i kall jord. Från vintermånaderna till våren, mars april går det alldeles utmärkt att kallså grönsaker för att spara både tid och utrymme inomhus. Du kan kallså på flera olika sätt och nu ska jag visa mina favoritsätt, breddsådd i stora backar och små byttor och lådor.

Vad kan man Kallså i april?

Äntligen är det dags att börja smyga igång sådderna av fröerna som ska bli till sommarens maffiga blomsterbuketter! Att kallså blomsterfrön av tex klint, rosenskära och lejongap i godislådor är mitt absolut bästa odlingsknep. Det är plättlätt, tar ingen plats inomhus och sådden sköter sig nästan helt själv! Dessutom blir plantorna stadiga och fina och redan avhärdade när det är dags för utplantering i rabatt. Vad Kan Man Plantera I April Rosenskära Purity och Collarette White. Vad Kan Man Plantera I April Rosenskära Vad Kan Man Plantera I April Blåklint och slöjsila VARFÖR JAG FÖRODLAR Att kallså blomsterfröerna från mitten på mars är perfekt för mig i odlingszon 1, och kanske även för stora delar av vårt avlånga land. Jag förodlar mina sommarblommor av två anledningar, jag behöver ett försprång jämte mot mördarsniglarna som gillar späda små blomsterskott och jag vill ha blommor som ger skörd lite tidigare. Vad Kan Man Plantera I April ATT KALLSÅ FRÖER När man kallsår efterliknar man de naturliga omständigheterna med värme och solljus som gör att det lilla fröet vaknar. Det börjar gro och utvecklar sig till en knubbig, välmående planta under kontrollerade former i en godislåda med lock, vilket fungerar som ett litet drivhus för växterna. Vad Kan Man Plantera I April Vad Kan Man Plantera I April GÖR HÅL I GODISLÅDAN Jag borrar hål i botten och i locket. Det är ingen skönhetstävling, dessa hål kan se ut lite hur som helst. Det är ingen fara om plastburken spricker lite, funktionen man vill åt är att det inte blir vatten stående utan att det rinner ut så det inte blir för vått om fötterna för plantan. Vad Kan Man Plantera I April FYLL MED JORD Godislådan fyller jag med Hasselfors Garden P-jord och packar jorden lätt genom att jag placerar flera askar i varandra och trycker till en aning. Sedan vattnar jag igenom ordentligt så jorden är riktigt fuktig. Därefter störsslar jag ut ett ca 1 cm tunt lager med Hasselfors Garden S-jord och fördelar fröna jämt (försöker i alla fall) över ytan och ser till så att de har god kontakt med jorden. Vad Kan Man Plantera I April Vad Kan Man Plantera I April Vad Kan Man Plantera I April BÄSTA JORDEN Hasselfors Garden S-jord som omfamnar det lilla fröet är lätt och lucker och ger fröet de bästa förutsättningarna för en bra start i livet. När sedan det lilla fröet börjar utveckla rötter söker de sig ner till Hasselfors Garden P-jord som är mörk och myllig och ger fröna näring och växtkraft. Vad Kan Man Plantera I April Vad Kan Man Plantera I April PLACERA GODISLÅDAN UTOMHUS Jag märker sedan både godislådan och en etikett med namnet på vad jag har sått och datum och sätter på locket. Sådden placerar jag sedan utomhus i skyddat läge, dvs en plats där solen inte gassar för hårt eller regn kan komma och dränka dem.

Lådorna kan vara bra att ha lite koll på, den första tiden kanske det räcker med att titta till dem en gång i veckan om det fortfarande är väldigt kallt ute. Jag kan villigt erkänna att jag personligen går och kollar dessa sådder både morgon och kväll, man är ju så ivrig att få se det gro, men det fiffiga med detta sätt är att fröna vaknar först när det är rätt tid för dem.

När de första hjärtbladen har börjat kika upp, tar jag av locket, flyttar fram dem i solen och vattnar så att inte sådden torkar ut. Vad Kan Man Plantera I April Vad Kan Man Plantera I April DET FIFFIGA MED ATT KALLSÅ! Lämpliga sommarblommor att kallså är tex blåklint, rosenskära, vallmo, lejongap, vädd för att nämna några. Så fort fröerna har börjat gro behöver man hålla lite koll på lådorna och temperaturen. De små plantorna kan vara lite känsliga för väldigt många minusgrader och då kan det vara bra att antingen ta in dem inomhus över natten eller täcka med en filt eller ett par lager väv. Vad Kan Man Plantera I April Det fififiga är också att man kan dra upp väldigt många frön utan att belamra alla möjliga fönster och ljusinsläpp man har inomhus. Men mina absolut dyraste och käraste frön som jag kanske bara har ett fåtal av sår jag hellre i vindruvsaskar inomhus. Då fyller jag botten med Hasselfors Garden P-jord och lägger sedan ungefär en centimeter Hasselfors Garden S-jord som jag sedan sår fröna på. Vad Kan Man Plantera I April BREDSÅDD OCH SKOLNING När jag kallsår frön i godislådan har jag en tendens att så hela fröpåsen (man behöver inte göra det har jag hört från någon, men vem är måttfull när det kommer till blomster?) och då kan det bli olika trångt i godislådorna. Att så på detta vis kallas bredsådd och för att varje planta ska utvecklas optimalt mår de bra av att skolas, dvs planteras i en egen kruka, i ny näringsrik P-jord efter ett tag. Vad Kan Man Plantera I April Vad Kan Man Plantera I April Vad Kan Man Plantera I April Då stjälper jag upp hela godisburkens innehåll på en bricka och petar försiktigt i sär plantorna och flyttar dem till ny näringsrik och mullrik jord genom att försiktig hålla dem i bladen och lyfta ner dem i sin nya kruka. Hos mig i odlingszon 1 planterar jag ut dessa plantor på sin växtplats i rabatt eller blomsterbädd i slutet på maj ungefär, då brukar den värsta frostfaran vara över och dessa blommor kan börja sin tillväxt mot ståtliga blomsterhav. Vad Kan Man Plantera I April Jag hoppas att du ska känna dig inspirerad av detta blogginlägg om kallsådd och testa att odla några sommarblommor på detta vis. Berätta gärna för mig hur det går! Ännu en gång vill jag tacka Hasselfors Garden som gör det möjligt för mig att producera dessa långa och informativa blogginlägg.

När kan man börja så på friland?

När ska man direktså? – När det är dags att direktså beror lite på var i landet du bor och hur snabbt våren bestämmer sig för att värma upp jorden. Vanligtvis är perioden för direktsådd någonstans mellan april och juni. Generellt brukar man säga att jorden ska vara minst 5 grader.